Global  |  |Follow Us:Facebook
Ön itt van: Home > Hírek > Hírek
  • Tízmillió eurós telekom-beruházást hoz a ZTE
  • 2012-05-08
  • A világ egyik vezető távközlési szolgáltatója 10 millió euró befektetésével új európai hálózati operációs központot hoz létre Magyarországon.

    A kínai ZTE a napokban állapodott meg a magyar kormányzattal arról, hogy Budapesten építi ki európai regionális hálózat üzemeltetési központját és call centerét (Network Operation Center – NOC) – adta hírül a telecomlead.com. A NOC révén bővülnek a ZTE szolgáltatási kapacitásai Európában, a társaság az európai távközlési szolgáltatók számára nyújtott ügyfélszolgálati központ, hálózat felügyeleti központ szolgáltatások mellett, alkatrész utánpótlási, a hálózati teljesítmény-optimalizálási, valamint szervizelési feladatokat is ellát mind vezetékes, mind pedig mobil hálózatok számára.

    A várhatóan 2012 júniusában üzembe helyezett új központot mintegy 600 négyzetméteren alakítják ki, itt összesen mintegy 40 ezer hálózati eszköz kezelésére lesznek képesek ebben az évben mintegy 40, később több mint 100 új munkahelyet hoz létre – elsősorban magasan képzett mérnökök számára.

    A kínai társaság Magyarországon mely hat éve tart fenn kereskedelmi képviseletet, majd 2010 októberében leányvállalatot is alapított – a Telenor hálózatát is ők építették ki. A vállalat számára utóbbi években felértékelődött az európai piac, ahol gyors terjeszkedést tervez.